Ansgarskolorna är en modern skola med höga resultat i en varm studiemiljö. Sedan starten 1985 har Ansgarskolorna vuxit till nio skolenheter med förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasium med totalt ca 800 elever och 150 anställda. Skolorna ligger på olika ställen i och runtomkring Uppsala men genomsyras alla utav samma mål; att värna om varje barn och elevs utbildning, trygghet och värdegrund.

KYRKSKOLAN

Kyrkskolan är vår högstadieskola belägen i Fyrislund med åk 7­-9 och har ca 200 elever. I årskurs sju får eleverna välja profilklass och arbeta mer koncentrerat i den profil de valt. Vi har profiler i ämnena musik, media, konstnärligt skapande och idrott samt teoretisk fördjupning.
Profilklasserna ger eleverna en chans att fördjupa sig i de ämne de är intresserade utav. Våra duktiga profilklasser har arrangerat konserter och utställningar, producerat prisvinnande filmer och gjort oss väldigt stolta!
Vi arbetar också med läsutveckling genom LUS i alla årskurser eftersom god läsförmåga är en nyckel till goda studieresultat. Skolan arbetar aktivt med Nolltolerans mot kränkande ord och handlingar utifrån Likabehandlingsplanen. Genom elevrådet arbetar skolledningen nära eleverna.
En favorit hos eleverna är ofta språkresan i nian till England, Frankrike, Spanien eller Tyskland. En oförglömlig erfarenhet som ger förtrogenhet med språket man valt och minnen för livet.

John Liljebäck
Rektor

Rektor är John Liljebäck.

Varje år bjuder vi in alla nior till Kyrkskolans egna Nobelfest.
Under pompa och ståt delas priser i kategorierna NO, SO, Matematik och Litteratur tillsammans med Fredspriset ut till elever som utmärkt sig.

Vi vill uppmuntra elevernas hårda arbete och goda resultat!

ANSÖK IDAG

X