Ansgarskolorna är en modern skola med höga resultat i en varm studiemiljö. Sedan starten 1985 har Ansgarskolorna vuxit till elva skolenheter med förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasium med totalt närmare tusen barn och elever och 200 anställda. Skolorna ligger på olika ställen i och runtomkring Uppsala men genomsyras alla utav samma mål; att värna om varje barn och elevs utbildning, trygghet och värdegrund.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ FRIDHEMSSKOLAN

Fridhemsskolan är centralt belägen i Storvreta, ca 15 km från Uppsala och har funnits sedan 1993. Det är inte långt till härlig natur som vi på skolan nyttjar vid olika friluftsaktiviteter, skidåkning och skridskoåkning. Vi arbetar med utomhuspedagogik. Idrott står på schemat fyra dagar/vecka och mestadels är den utomhus. Som kristen skola är det naturligt att kristendom är ett av våra profilämnen och i svenska arbetar alla elever bl. a med LUS, en läsutvecklingsmetod som ger goda resultat.
Skolan har ca 180 elever fördelade på skolåren F­-6. Vi har ett fritidshem med ca 70 elever och i skolans närhet ligger förskolan Majgården som är i samma regi.

Den viktigaste förutsättningen för lärande är att eleverna trivs och känner sig trygga i skolan. Vi arbetar därför aktivt med att skapa en bra arbetsmiljö för både elever och personal.

Susanne Vikström
Rektor

Utomhuslek och aktiviteter är viktigt på oss på Fridhemskolan därför har vi varje år cykeldagar, vasalopp och det populära Fridhemsloppet!

ANSÖK IDAG