Ansgarskolorna är en modern skola med höga resultat i en varm studiemiljö. Sedan starten 1985 har Ansgarskolorna vuxit till tio skolenheter med förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasium med totalt närmare tusen barn och elever och 200 anställda. Skolorna ligger på olika ställen i och runtomkring Uppsala men genomsyras alla utav samma mål; att värna om varje barn och elevs utbildning, trygghet och värdegrund.

Förskolorna

I våra förskolor erbjuder vi barnen omsorg och lärande i en varm och trygg kristen atmosfär. Drivkraften i lärandet är barnens egen nyfikenhet, lust att lära och upptäcka nya saker. Vår verksamhet utgår från mål och riktlinjer i Lpfö 18. Alla våra förskolor har ändamålsenliga lokaler med gott om utrymme för en god verksamhet både inne och ute.

Vi har i nuläget fyra förskolor; ​Björkhagens förskola i Fålhagen, Boklundens förskola i Årsta, Majgårdens förskola i Storvreta och Ekbackens förskola i Valsätra/Gottsunda.

Ansökan om plats

Ansökan till ​Björkhagens förskola​, ​Ekbackens förskola​ samt Boklundens förskola sker via ansökningsformuläret som du hittar här >>.

Vi tar in barn efter ansökningsdatum, dock gäller syskonförtur. I tredje hand sker urval via geografisk närhet. För Boklunden gäller syskonförtur även om man har barn i någon av skolorna i samma byggnad. Barnet kan ställas i kö tidigast vid en månads ålder. Störst chans att få en plats är i augusti men antagning sker även löpande under året i mån av plats. För att vara garanterad en plats vid en annan förskola inom fyra månader, om du inte skulle få plats hos oss inom den tiden, måste du även söka andra alternativ via https://uppsala.ist.se/uppsala/login.htm .

Ansökan till ​Majgårdens förskola​ sker som tidigare via https://uppsala.ist.se/uppsala/login.htm ​.

Rätt till förskoleplats

Alla barn som har fyllt ett år har rätt till plats på förskola om föräldrarna arbetar, studerar, söker arbete eller är föräldralediga för ett syskon till barnet.

Alla barn som fyller eller har fyllt tre år under året har rätt till allmän förskola från höstterminen, oavsett om föräldrarna arbetar eller inte. Allmän förskola är 15 tim/vecka och avgiftsfri.

Kontakt

För frågor kontakta rektor:
Rektor: Susanna Christiansson tel 018-161479
epost:susanna.christiansson@ansgarskolorna.se
eller Administratör:
Gabriella Pettersson 018/16 14 78 gabriella.pettersson@ansgarskolorna.se

Då en del föredrar barnomsorg i en lugnare hemmiljö vid yngre åldrar hänvisar vi till familjekooperativet ekoxen.nu som har ca 25 familjedaghem runtom i Uppsala.

Lite mer om våra förskolor

Majgården

DSC_6134Majgården finns i Lyckebokyrkans skollokaler på Norrskensvägen 15. Lokalerna är rymliga och ljusa och ligger nära skog och naturområden. Här finns tre avdelningar: Lingonet, Blåbäret och Kantarellen.

Öppettider för Majgården är 6.30-17.30.

Ekbacken

Ekbacken ligger på Bandstolsvägen 63 i Valsätra/Gottsunda. Här finns plats för 16 barn som del av dagen är uppdelade i två grupper. Förskolan har en egen gård men vi utnyttjar även närliggande grönområden, skogsområden och lekparker.

Öppettider för Ekbacken är 6.30 – 17.30

Björkhagen

Björkhagen ligger centralt, på Björkgatan 21 i Fålhagen, och är lätt att nå med bil och buss.
Lokalerna är rymliga och välutrustade med en stor och skyddad innergård. Maten lagas på plats av en kock som vi delar med en närliggande förskola.

Öppettider för Björkhagen är 6.30 – 18.30

Boklunden

Boklunden ligger i samma byggnad som Källskolan och Trädgårdsskolan och om du har barn i skolorna i samma byggnad gäller syskonförtur vid antagning.
Förskolan har egna, rymliga och ljusa lokaler med egen ingång samt tillgång till den stora och väl utrustade skolgården. På baksidan har vi även en inhägnad förskolegård speciellt utrustad för yngre barn. (Färdigställs sommaren 2021)

Öppettider för Boklunden är 6.30 – 17.30

Vår kristna profil

Genom vår kristna profil vill vi ge barnen möjlighet att:
● höra bibelns budskap genom bibelns berättelser
● lära känna vårt lands kristna tradition och kulturarv genom att följa de kristna högtiderna i verksamheten
● utveckla kristna värden som respekt empati och hänsyn utifrån den gyllene regeln “Allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du göra mot dem”
● utvecklas till trygga individer, var och en till den unika person hon/han är.
Detta gör vi genom:
● bibelsamling varje vecka
● sång och drama
● att uppmärksamma kristna högtider i verksamheten
● regelbundna storsamlingar/andakter

X