Kreativitet & Kvalitet

Ansgarskolorna är en modern skola med en kreativ atmosfär där alla elever uppmuntras att hitta sina gåvor och som betonar både läsning och rörelse.

Vi är glada över att vi gått igenom Skolinspektionens granskningar i flera år utan anmärkningar. Dessutom visar våra undersökningar att både elever och vårdnadshavare är nöjda och trivs med sin skolgång hos oss.

En modern skola

Ansgarskolorna är en modern skola som jobbar med digitala verktyg utan att ge avkall på skolböcker.

Nobelfest

Varje år bjuder vi in alla nior till Kyrkskolans egna Nobelfest! Under pompa och ståt delas priser i kategorierna NO, SO, Matematik och Litteratur tillsammans med Fredspriset ut till elever som utmärkt sig.
Under hösten sker urval och inlämningsuppgifter för att se vem som ska vinna de prestigefyllda prisen. Fredsprisvinnaren utses av elevrådet och går till den elev som utmärkt sig som en god kamrat.
Med Nobelfesten vill vi uppmuntra elevernas hårda arbete och goda resultat samt bjuda på en trevlig kväll som blir ett minne för livet.

Kreativa uppträdanden

Skolornas klasser, körer och Ansgargymnasiets esteter ger alla elever som vill vara med möjligheten att få uttrycka sina kreativa sidor i sång, musik och teater.

Temadagar

Varje år arrangerar skolan olika temadagar. Vissa följer kalenderns dagar såsom Förintelsens minnesdag och andra uttrycker på olika sätt kreativitet, gemenskap och skolornas arbete för respekt, uthållighet och hälsofrämjande arbete

Förintelsens minnesdag
Vi arrangerar en temadag i samband med Förintelsens minnesdag den 27 januari. Under temadagen vill vi berätta för elever vad förintelsen var och varför det är viktigt att vi inte glömmer den. Förintelsens minnesdag är en speciell dag men otroligt viktig och den ger oss möjlighet att minnas och diskutera många viktiga frågor. Självklart är undervisning, samlingar och aktiviteter anpassade för elevernas olika åldrar.

Rörelse
Utomhuslek och rörelse är viktigt, därför låter vi på Ansgarskolorna det ta plats! Vi arrangerar varje år flera olika temadagar och tävlingar där eleverna får chans att röra på sig och ha roligt, Det är allt från cykeldagar, friidrottsdagar och orienteringsdagar till turneringar och lekar på rasterna. På Fridhemskolan har man t.ex. varje år sitt eget Vasalopp och det populära Fridhemsloppet!

Läsning

Vi vet hur viktigt det är att kunna läsa, för lärande, bildning och nöje. Vi lägger stor vikt vid att jobba språkutvecklande, bl a genom årliga läsutmaningar där klasserna utmanar varandra och sig själva i antal lästa boksidor.