LOKS firar 30!

Fredagen 10 juni 2016 var inte bara dagen för den av många efterlängtade skolavslutningen för elever vid Ansgarskolorna. Det var också datumet för högtidlighållandet av skolornas 30-årsjubileum. Firandet skedde tillsammans med alla elever, föräldrar och personal såväl som tidigare elever och personal och innehöll tal, hyllningar av tidigare skolledare och en helt nyproducerad film.

Välkända skolprofiler som Isa Weinehall, Maj-Kristin Svedlund, Hans Gabre och Juhani Nikula ur skolornas nu lite drygt 30-åriga historia hyllades med stående ovationer och blommor ur nuvarande skolchef Magnus Westergårds hand. De drivor av elever, föräldrar, släkt och vänner som hade samlats fick i en extremt snygg sjuminutersfilm signerad Josef Eliasson höra fascinerande berättelser från skolornas dramatiska uppstart och vittnesbörd om Guds godhet genom åren.

Det två timmar långa programmet bestod inte bara av jubileum. Vi fick veta att vinnaren i skolsångstävlingen var eleven Isak Fhinn, eleverna från LOKS AB:s alla skolor framträdde med uppskattade musikinslag under ledning av musiklärarna Hanna Hermansson och Bengt Svedlund och niorna från Kyrkskolan utexaminerades med lika delar pompa och ståt. Var det något mer? Just ja, det sjöngs ju sommarpsalmer och åts tårta!

 

FILM- HISTORIEN DU INTE KÄNDE TILL